Infographic laten maken

Infographic laten maken?

Vind snel freelance vormgevers en laat snel een infographic maken.

1: Plaats je opdracht

jouw briefing verstuur je makkelijk in de afgeschermde portal.

2: Ons slimme algoritme

selecteert de beste vormgevers voor jouw infographic.

3: Ontvang offertes

en bepaal wie de opdracht wint. Je ontvangt maximaal 5 pitches.

4: Werk direct samen

wij zitten er niet tussen en kosten je ook geen budget.

Infographic laten maken door onze specialistische vormgevers.

Infographics hebben een belangrijke rol in de informatiebehoefte van potentiële klanten. Ze zijn in staat om complexe materie eenvoudig weer te geven. Ze kunnen niet ontbreken in jouw palet met marketingcontent. Het ontwikkelen van een unieke infographic is een vak apart. Onze grafisch vormgevers zijn expert in het maken van jouw infographics. Je kunt ze hier uitdagen om op projectbasis voor je te werken. Gemakkelijk en kostenefficiënt de beste infographic laten maken. Daar staan we voor.

 

Wat is een Infographic?

infographic laten maken

Een infographic is perfecte content voor dit moment. Visuele content blijft vaak veel beter hangen dan tekst alleen. Daarom zegt een beeld ook meer dan 1000 woorden. Een infographic bestaat uit tekst, beelden, pictogrammen en grafieken die complexe data eenvoudig presenteren. Vaak vormen cijfers en statistiek de basis voor de informatie van een infographic. Door dit visueel te presenteren komt de betekenis van dergelijke cijfers heel duidelijk over.

Infographics in de customer journey
Infographics kun je goed gebruiken om voorin de customer journey te plaatsen om potentiële klanten in de awareness fase te informeren. Zij die zich nét realiseren dat ze een probleem hebben dat opgelost moet worden. Marketeers gebruiken infographics als inbound marketing instrument omdat je er goed traffic mee kunt genereren en je zoekresultaten mee kunt optimaliseren door inbound linkbuilding door online verspreiding op bijvoorbeeld sociale media.

Een infographic kan statisch of interactief zijn. Een statische infographic kun je zelf maken als je er tijd hebt en grafisch onderlegd bent. Er bestaat zelfs software voor. Een interactieve infographic is echt een vak apart. Het maken van een interactief bestand met beeld en geluid kun je beter aan een specialist over laten. Hier kun je zo’n infographic laten maken.

Infographic ontwikkeling stap voor stap:

  1. kies een onderwerp. 
  2. onderzoek trends en actualiteiten.
  3. zorg voor data, feiten, conclusies en jullie visie en oplossing.
  4. maak een briefing voor de copywriter en voor de vormgever.
  5. zet de tender uit in jouw ConTendR Portaal.
  6. selecteer jouw infographicmaker en copywriter. 
  7. ontvang de proefversies en schetsen. 
  8. geef feedback en werk naar het eindresultaat.
  9. zorg voor een goede distributie.

Wil jij een unieke infographic laten maken?
Schakel dan een grafisch vormgever in die er zijn vak van heeft gemaakt. Voor een beetje interactieve infographic draaien zij hun hand niet om. Deze content is dan vaak voorzien van animaties en ingebouwde video’s. Daardoor is een interactieve infographic veel dynamischer dan een statische variant. Distributie gebeurt digitaal en ten opzichte van de statische variant kun je hem niet uitprinten. Iets om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld je infographic wilt laten drukken.

Zij vonden al een Infographic maker.

Wie heb je nodig voor een Infographic?

Als je een infographic wilt laten maken heb je minimaal de volgende specialisten nodig:

Eventueel kun je nog een toevoegen:

  • UX/UI Designer voor een geweldige gebruikerservaring.

Meer informatie? Neem contact op: 033-3036050