Uitleganimatie-laten-maken

Uitleganimatie laten maken?

Vind snel de beste makers van uitleganimaties.

1: Plaats gratis tender

jouw briefing verstuur je makkelijk in de afgeschermde portal.

2: Ons slimme algoritme

selecteert een animator die jouw uitleganimatie wil maken.

3: Ontvang offertes

en bepaal wie de tender wint. Ontvang maximaal 5 pitches.

4: Werk direct samen

Geen bureaumarges of bemiddelingskosten.

Een uitleganimatie laten maken

Een uitleganimatie kan niet ontbreken tussen jouw marketingcontent.
Het zijn korte krachtige filmpjes die snel complexe materie verduidelijken. Een uitleganimatie wordt gemaakt door een animator. 

Een goede uitleganimatie maken kost tijd en vraagt specifieke kennis en vaardigheden. Je kunt de productie van een uitleganimatie beter uitbesteden.

Hier vind je de beste animatie specialisten. Je kunt hier een opdracht plaatsen en jouw uitleganimatie laten maken.

Een mooi voorbeeld van een uitleganimatie gemaakt door een van onze animators. Meer uitleganimaties vind je in ons portfolio.

Video afspelen

Wat is een uitleganimatie?

Wat is een uitleganimatie?

Een uitleganimatie is een contentmiddel dat gerust tot kunst gerekend mag worden. Middels een korte film worden complexe processen of situaties eenvoudig uitgelegd. Geen uitleganimatie is hetzelfde, mits je voor maatwerk kiest natuurlijk. Daarbij worden de karakters met de hand vorm gegeven en ontstaat écht unieke content.

Een unieke uitleganimatie laten maken is kostbaar. Reken tussen de €2.500 en €3.000,-….. per minuut. Maar kunst mag ook wel wat kosten toch?

Er gaat een heel proces vooraf aan de uiteindelijke versie van zo’n uitleganimatie. In vijf stappen naar jouw uitleganimatie:

Fase 1 Een uitleganimatie script 

Als je een uitleganimatie laat maken start je met een script. Een uitleganimatie is daarbij niet anders dan een bedrijfsfilm. Immers, wat is een goede film zonder verhaallijn?
Misschien heb je zelf al een beeld bij dat verhaal? Dit kun je kwijt in de briefing die je bij ons platform meegeeft. Een uitleganimatie laten maken vraagt om een strak script maar ook om een eigen stijl. 

Fase 2 Stijlvoorstel

De meeste organisaties die een uitleganimatie laten maken willen een unieke stijl. Herkenbaar en aansprekend voor de doelgroep maar uniek voor jouw bedrijf. Een grafisch vormgever gaat aan de slag om de stijlelementen te schetsen. Vaak ontvang je als opdrachtgever een paart schetsen van figuurtjes, of voorbeelden uit al gemaakte animaties zodat een duidelijke stijlsheet ontstaat.  Die stijlsheet is dan de basis voor de vormgeving van de uitleganimatie

Fase 3 Voice-over voor een uitleganimatie

Een uitleganimatie kan niet zonder goede voice-over. De stem die de daadwerkelijke uitleg geeft. Organisaties die een uitleganimatie laten maken kunnen voor voice-over vaak terecht bij de animator zelf.

Deze werkt meestal samen met een aantal stemmen of zoekt via een voice-over broker een passende stem. Heb je zelf geen voice-over beschikbaar dan helpt ConTendR je graag. We hebben een aantal sterke voice-overs beschikbaar. Speciaal voor opdrachtgevers die een uitleganimatie laten maken, zowel in het Nederlands als in het Engels.

De voice-over gaat niet broeden op een sterke tekst, dit doe je meestal zelf in samenwerking met de animator. Nadat de teksten door jou als opdrachtgever zijn goedgekeurd, spreekt de voice-over de teksten in.  

Fase 4 storyboard

Voordat een de animator daadwerkelijk een bewegend geheel gaat maken, maakt deze een storyboard. Hier zie je daarvan een voorbeeld. Als je een uitleganimatie laat maken is het storyboard een statisch stripverhaal. Het bestaat uit het script waarbij alle scenes met plaatjes en tekst zijn weergegeven.

Ben je akkoord met de invulling van het storyboard. Dan kan het animeren beginnen. 

Fase 5 Animeren

Pas in deze fase start de animator met de productie van de uitleganimatie. Het animeren op de voice-over en het toevoegen van de foley. Dat wil zeggen, alle kleine geluidseffecten die de uitleganimatie laten leven. Denk daarbij aan, voetstappen, het geluid van een deur openen en dicht doen. De voice-over is hierbij leidend voor het tempo van de uitleganimatie al kan men hier natuurlijk wel in snijden. Achtergrondmuziek zorgt dat het geheel af is. Hierna levert de animator jouw uitleganimatie op en kun je deze verspreiden via de voor jou relevante kanalen.

Wat kost een uitleganimatie?

Een uitleganimatie laten maken is misschien wel het duurste contentmiddel dat je kunt uitbesteden. Maar hé, zelf knutsel je het niet zo makkelijk in elkaar, je hebt dus een animator nodig. Denk aan een totaalbudget van €2500 tot €3000 per minuut. Een uitleganimatie laten maken kan goedkoper door bijvoorbeeld genoegen te nemen met reeds bestaande stijlelementen en karakters. Je moet niet raar staan te kijken als jouw animatiekarakters vervolgens ook voorkomen in de animatie van een andere organisatie.

Maatwerk heeft een prijs en de uren van animator en vormgever tellen door. Er zijn ook prijsvechters in de markt die adverteren op een laag all-in tarief. Dat kan alleen als er met bestaande karakters gewerkt wordt en er minimaal maatwerk mogelijk is. De ervaring is dat elke aanpassing die je wilt laten maken, gepaard gaat met extra kosten zodat je uiteindelijk uitkomt op het eerder genoemde tarief.

Als marketeer kun je niet overal goed in zijn.
Kun je zelf niet animeren? Dan kun je hier een uitleganimatie laten maken.

Meer informatie? Neem contact op: 033-3036050