Video content in LinkedIn, hoe zet je het optimaal in?

Het is hot en happening, maar hoe werkt het eigenlijk? 

Sinds de lente van 2018 is het mogelijk om betaalde video advertenties te plaatsen in LinkedIn. Onze eigen tijdlijn staat al maanden vol video content waarbij het ene filmpje wat zakelijker is dan het andere. Gelukkig houdt de community een oogje in het zeil en worden beelden, met een weinig informatief maar (te) hoog entertainment karakter, genadeloos hard afgestraft in de commentaren. Maar wees eerlijk, je kijkt toch? Elke professional is ook gewoon een mens en film consumeert heel prettig. Maar hoe pas je video toe in B2B marketing? In deze blog lees je meer.

Bereik en toepassingen

Als marketingprofessional ontkomt je niet meer aan video in je contentkalender. Je realiseert met video een groot bereik, dat komt mede doordat LinkedIn het aantal interacties met anderen belangrijk vindt. Het algoritme zorgt dat beelden die interessant gevonden worden, veel vaker in een tijdlijn geplaatst wordt dan andere ‘minder interessante’ content. Video’s genieten ook op LinkedIn van veel duimpjes en daarmee groeit het bereik als een olievlek.​

Wist je dat...

...LinkedIn zelf graag ziet dat je op het platform blijft? Externe links in je post werken daarom averechts en je post scoort significant minder. TIP: externe links zet je in je comments.

content creatie

Verschillende content middelen

In onze blog over de toepassing van verschillende content middelen bij uiteenlopende marketing doelstellingen, gingen we al eerder in over de toepassingen video. Wij zijn van mening dat videocontent uitermate geschikt is voor branding maar minder voor het overbrengen van een sterk inhoudelijke boodschap. Althans, video die je via LinkedIn wilt verspreiden dan.

Visuele content doet praten

Uit onderzoek blijkt dat visuele content veel sneller wordt opgenomen dan tekst. Het is een ideaal middel om te gebruiken in de awareness fase van jouw toekomstige klant. LinkedIn zelf claimt dat Video for Sponsored Content in de hele funnel van toegevoegde waarde is. Uit de bèta test fase blijkt dat video tot 5 keer meer aanleiding gaf om een discussie te starten dan bij andere soorten content.

Was het tot een paar jaar terug nog echt niet oké om tijdens je werk naar filmpjes te kijken, uit recent onderzoek van Forbes blijkt dat beslissers steeds vaker werk-gerelateerde video content betrekken in de besluitvorming en dit bij voorkeur tot zich nemen op LinkedIn in plaats van via YouTube.

Zaak dus om aan de slag te gaan met het maken van relevante video content! 

Niet iedereen kan het

Het maken van een goede video is namelijk niet eenvoudig. Iedereen kan een video maken en privé doe je misschien niet anders. Een pakkende bedrijfs- of product film is wel wat anders; wát is je doel, je boodschap?
Hoe lang moet het zijn? Waar ga je het filmen en hoe ga je het monteren? Wat doe je met tekst, voice-overs en audio? Editing en mastering kreeg je niet op je NIMA opleiding of wel?

Steeds meer marketingprofessionals besteden de productie van dit materiaal uit aan specialisten die van videoproductie hun vak hebben gemaakt. Dat is mooi want dan kan jij je druk maken om de distributie naar jouw doelgroep, daar kan je al druk genoeg mee zijn.

Een mooi voorbeeld van een korte uitleganimatie die zich goed leent voor LinkedIn.
Leuk is dat VideoMarketeers een van de eerste gebruikers is van ConTendR.
Daag hen en andere videomakers gratis uit via ons platform.

Verschillende soorten video content

LinkedIn leent zich goed voor de distributie van korte (maximaal 2 minuten) durende films. Maar wat voor films maak je dan? Dat hangt natuurlijk af van je doelstelling. Bedrijfsfilms lenen zich momenteel goed voor bijvoorbeeld employer branding. In de huidige ‘war on talent’ biedt film de mogelijkheid om een toekomstige medewerkers voor jouw bedrijf te enthousiasmeren. Met meer vacatures dan kandidaten is het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf steeds belangrijk geworden. Laat dat zien.​

Innovatie in cameratechniek zorgt ook voor nieuwe, sensationele beelden. Denk aan 360 graden video, interactieve video’s, augmented reality en films gemaakt met drones. Deze beelden bieden heel andere perspectieven en zie je steeds meer in toepassingen om vastgoedobjecten te visualiseren. Tevens zien we deze content toegepast worden in citymarketing en in de toerisme- en vrijetijdssector. Dergelijke beelden spelen vaak in op emoties en hebben een effect op het onderbewustzijn. En hoe goed de rationele kant ook is, veel besluiten worden toch op goed ‘onderbuikgevoel’ genomen. Innovatie van je eigen producten breng je goed inbeeld met korte productvideo’s. 

Steeds vaker zien we hier samenwerking met (3D) animaties om de werking van een product nog beter te visualiseren. Zeker technische producten lenen zich hier goed voor. Zit je meer in de dienstverlening? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van klantcases waarbij je middels interviews van jouw klant laat vertellen wat jullie toegevoegde waarde is. Dergelijke beelden doen het goed bij potentiële klanten die in de overweging- en beslisfase zitten.

Zoek je beelden die meer voor naamsbekendheid en awareness zorgen? Gebruik dan eens uitleganimaties. De meest complexe proposities, producten en processen worden met een uitleganimatie duidelijk en begrijpelijk. 

Wat ga jij doen om je te onderscheiden met video? Ga je zelf produceren of schakel je de hulp in van een videospecialist?

Meer informatie? Neem contact op: 033-3036050